LEGAMASTER INTERAKTÍV

LCD-KIJELZŐK

A beépített Android rendszernek köszönhetően külső számítógép nélkül is használhatóak, és a Google Play áruházban található alkalmazások többsége is telepíthető rájuk. A Stiefel által kínált eszközök ismert, nagy múltú nemzetközi cégek megbízható, minőségi termékei, amelyekhez hosszú garanciaidő és magyar vagy európai alkatrész-ellátás és szervizháttér tartozik. Válassza a csúcsminőségű Prowise vagy a prémium kategóriás Legamaster kijelzőket – megfizethető áron. A képernyőkhöz fix vagy állítható magasságú fali tartó vagy állvány, illetve hagyományos fehér táblaként használható, behajtható oldalszárnyak is rendelhetők. Beépített Windows számítógéppel (OPS) is rendelhető.

Interaktív tábla vagy interaktív LCD-képernyő?

Az interaktív tábla a számítógép monitorát, billentyűzetét, az egeret és a vetítővásznat egyetlen egységbe foglalja. A számítógép így közvetlenül a tábla érintésérzékeny felületéről vezérelhető. Az egeret a saját kezünk, a billentyűzetet pedig egy virtuális felület helyettesíti. Segítségével az előadás, a tanóra teljes
egésze tábláról irányítható. A szükséges tartalom, gyakorlatok, vázlatok, multimédiás tartalmak néhány mozdulattal előhívhatók.
Az interaktív táblához projektorra és számítógépre is szükség van. Az optimális megoldás összeállításához kérje kollégáink segítségét! Használata ott lehet előnyös, ahol hagyományos módon, filctollal írható fehér táblaként is használni szeretnék a táblát, vagy mágneses képeket szeretnének feltenni rá.

FIXEN RÖGZÍTVE VAGY MOZGATHATÓAN?

Az LCD kijelzők jellemzően súlyosak, ezért az elhelyezéstől, felhasználástól függően kell a különböző rögzítésekről gondoskodni. Egy nagy előadóban a fix rögzítés hasznos lehet, míg egy tanteremben hasznos lehet, ha az eszköz mobil (gurulós), és ott lehet használni, ahol erre szükség van. A kiválasztásnál szerepet játszik még az a falfelület is, ahol az Interaktív LCD kijelző elhelyezésre kerül. Beton, vagy tégla fal esetében nem jelent problémát a falikonzolos felhelyezés. Gipszkarton, lambéria, egyéb könnyűszerkezet esetén az LCD súlyát tartóoszlopokkal kell megtartani és csak a kidőlés veszélyt kell megakadályoznunk a falhoz rögzítésével.
A gurulós állványok nem igényelnek szerelést, úgy vannak megtervezve, hogy mind a súly, mind a kidőlés veszély lehetőségét kizárják, úgy, hogy az eszköz mégis mobilis marad. Persze e görgők befékezése ekkor is elengedhetetlen, amikor a kívánt helyre értünk!

Interaktív tábla

interaktív
külső számítógép, kapcsolat, vezérlés
táblaszoftverek
érintéssel vezérelhető
acélkerámia felület – filctollal írható, mágneses
hagyományos táblaként is használható
könnyebb
sötétítésre szükség lehet (rontja az odafigyelés esélyeit)
erős fény, napsütés zavarhatja
praktikus
jellemzően oktatási környezetben
3-5 000 üzemóra után izzócsere
rendszeres kalibrálás (szakember szükséges)
lehet kitakart, árnyékos felület

Interaktív LCD

interaktív
külső számítógép, kapcsolat, vezérlés
táblaszoftverek
érintéssel vezérelhető
csak elektronikusan használható
nagyobb fényerő, nem kell besötétíteni
súlyosabb
beépíthető számítógép
automatikus fényerő szabályozás
elegáns
vállalati környezetben is
30-60 000 üzemóra
nincs szükség kalibrálásra
csak be kell dugni a konnektorba, és működik

EGYÉB ESZKÖZÖK AZ OKOS TANTEREMBE

Mini- vagy beépíthető OPS számítógép

A motiváció, a gyakorlatias, ’csinálva’ tanulás, az elvont fogalmak és teóriák megjelenítése, az érdeklődés felkeltése a természettudományos pályák iránt, és a térlátás fejlesztése mind-mind fontos érv a 3D-nyomtatók iskolai használata mellett. A Stiefel a Makerbot nyomtatókat javasolja.

Airserver

A résztvevők azonnal és folyamatosan megoszthatják okostelefonjuk vagy laptopjuk tartalmát a közös képernyőn, kíváló minőségben. Tökéletes eszköz tárgyalókba és tantermekbe!

– egyszerű használat
– könnyű csatlakozás (QR kód segítségével)
– lenyűgöző 4K minőség
– Intel NUC alapú hardver

Tablet

Az iskolai használatra alkalmas, korszerű tabletek 7-10” átmérővel rendelkeznek (az alsó tagozatosoknak a kisebb javasolt). Praktikus, ha írótoll („stylus”) is van hozzájuk, mert ezzel az eszközzel a tablet füzet helyett is használható. Az Apple iOS vagy Android operációs rendszerhez számtalan ingyenes vagy alacsony árú oktatási célú alkalmazás érhető el. Ha kiterjesztett valósághoz (AR) is szeretnénk használni a tabletet, fontos a hátlapi, jó felbontású (min. 5 MP) kamera. A korszerű tabletek legalább 4-magos processzorral és 2 GB RAM-mal rendelkeznek.

Laptop

A tanár számára a laptop a legfontosabb és legpraktikusabb eszköz a digitális tanteremben. 14-15”-os képernyővel, legalább 4 GB RAM-mal,és i3 (javasolt: i5) processzorral, valamint gyors elérésű SSD háttértárral és Windows 10Pro operációs rendszerrel rendelkezik.

Tabletek, tablettároló és tablettöltő szekrények

A tabletek remekül integrálhatók a digitális-interaktív előadóterem munkájába. Az előadás nem egyirányú tájékoztatás, hanem -a résztvevők bevonásával – pillanatok alatt két vagy több irányú kommunikációs csatornává válik. Tabletet használhat a prezentáló személy, az oktató, távolról irányíthatja a képernyőn
zajló munkát, és felpezsdíti a workshopot, az óra menetét, ha a résztvevők valóban hozzátehetik a saját gondolataikat, ötleteiket az anyaghoz.
A tablettöltő és -tároló szekrény a munkához kiosztott tableteket mindig startra kész állapotban tartja.

QCONNECT PLUS képernyőmegosztó eszköz

A QConnect Plus vezeték nélküli képernyőmegosztó rendszer segítségével akár 64 Windows vagy Apple személyi számítógéppel vagy mobileszközzel oszthatjuk meg a képernyőnket. A QConnect Plus egyaránt része lehet egy vezetékes vagy egy vezeték nélküli hálózatnak; elég csak csatlakoztatni hozzá a hálózati kábelt, vagy a számítógépen a vezeték nélküli eszközök között kiválasztani a bekapcsolt QConnect Plust, hogy a helyi hálózatunk részévé konfiguráljuk.

3D nyomtató

A motiváció, a gyakorlatias, ’csinálva’ tanulás, az elvont fogalmak és teóriák megjelenítése, az érdeklődés felkeltése a természettudományos pályák iránt, és a térlátás fejlesztése mind-mind fontos érv a 3D-nyomtatók iskolai használata mellett. A Stiefel a Makerbot nyomtatókat javasolja.

Robotika

Az okostanterem fontos részei a robotok a Beebot padlórobottól kezdve a Lego Mindstorm-ig. Aktuális kínálatunkról webáruházunkban tájékozódhat.

© 2023 Stiefel Interactive | Minden jog fenntartva! | Készítette: honlap-weboldal.hu | Cookie Szabályzat | Adatkezelési Tájékoztató | Impresszum